2min

Tags in dit artikel

, , ,

ALDI zal vanaf donderdag 8 oktober opnieuw de Medion Akoya E1312 netbook aanbieden. De netbook, draaiend op het AMD Yukon platform, is op een aantal kleine punten gewijzigd. De belangrijkste wijziging zal zijn in de vorm van een vernieuwde accu die, in tegenstelling tot de vorige versie, negen in plaats van zes cellen zal bevatten.

De netbook zal op het Yukon platform draaien, dus met een Sempron 210u geklokt op 1,5GHz uitgerust zijn. De grafische interface zal draaien op de geïntegreerde Radeon x1250 chip en zal de content via zowel een HDMI alswel een VGA uitgang tonen. De display heeft een grootte van 11,3 inch en een maximale resolutie van 1366 bij 768 pixels. Voor het werkgeheugen is gekozen voor 1 gigabyte DDR2 geheugen, en verder zal de netbook een niet vervangbare en verder niet gespecificeerde harde schijf bevatten van 160GB. Voor externe verbindingen is er behalve Wlan ook bluetooth 2.1 en 100Mbit lan beschikbaar. Verder zijn er 3 USB-poorten, een webcam en een 3-in-1 kaartlezer geïntegreerd.

Het gewicht is vanwege de grotere accu ten opzichte van de vorige versie zo’n 200 gram gestegen naar 1,6 kg. Als besturingssysteem is er gekozen voor Windows XP Home edition en mag je in het softwarepakket verder Microsoft Works 9.0, een testversie van Microsoft Office Home en student 2007, Corel Draw Essentials 3, Corel MediaOne en BullGuard Internet Security verwelkomen. De Medion Akoya E1312 netbook zal 8 oktober over de toonbank gaan voor de prijs van €399.