min

Tags in dit artikel

, ,

Medion, de Duitse producent van computers en hardware, is van plan om met een nieuwe laptop op de markt te komen. Het gaat om de Akoya P8610 en het scherm van deze laptop is 18,4 inch groot.

Volgens Medion is dit een media center-laptop en daarom is een relatief groot scherm van belang volgens het bedrijf. Het scherm werkt op een resolutie van 1680 pixels bij 945 pixels en dit komt neer op een 16:9 aspect ratio. Ook is er gedacht aan het geluid en daarom is er een Dolby 5.1 audio-systeem verwerkt in de laptop.

Als er gekeken wordt naar de onderdelen die in de laptop zitten dan zien we dat Medion ervoor gekozen heeft om een Intel Core 2 Duo T5800 als processor te gebruiken. Het totale geheugen in de laptop bedraagt 4GB en de opslagcapaciteit van de harde schijf bedraagt 320GB. Het grafische werk op de laptop wordt verricht door een NVIDIA GeForce 9600M GS. Deze grafische kaart heeft 512MB-geheugen aan boord. De laptop is in staat om deze grafische kaart in de hybride-modus te kunnen zetten.

Verder beschikt de laptop over aansluitingen voor VGA, LAN, HDMI en eSATA. Tevens zijn er drie USB-poorten aanwezig. Om te kunnen internetten heeft de laptop de beschikking over WiFi 802.11 b/g/draft-n.

Omdat de laptop volgens Medion als media center kan worden gebruikt zijn er verschillende onderdelen toegevoegd aan de laptop die dit gebruik stimuleren. Zo is er een Blu-ray-drive aanwezig en kan er tv op de laptop gekeken worden door een ingebouwde digitale tv-tuner.

Het besturingssysteem van de laptop is standaard Windows Vista 32-bits, maar een 64-bits versie wordt ook meegeleverd. Bij de 64-bits versie kan namelijk al het geheugen gebruikt worden en dat is bij de 32-bits versie van Windows Vista niet het geval.

De adviesprijs van de laptop in Nederland is op het moment van schrijven nog niet bekend. Het is wel duidelijk dat de laptop in het Verenigd Koninkrijk voor een adviesprijs van ongeveer 923 euro van eigenaar verwisselt.