1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft vandaag een nieuw model MacBook uitgebracht. De goedkoopste Apple-laptop die vooral populair is onder studenten beschikt nu over een snellere processor, betere grafische chip en een batterij die langer meegaat.


Afgelopen weekend doken er plotseling geruchten op dat Apple vandaag de MacBook van een upgrade zou voorzien. Dezelfde Vietnamese website die eerder die week ook al een tweede iPhone-prototype wist te bemachtigen, publiceerde afgelopen zaterdag foto’s en een video van de nieuwe MacBook.

De nieuwe MacBook beschikt nu allereerst over een enigszins snellere Intel Core 2 Duo-processor, die van 2,26 naar 2,4 GHz is gegaan. Evenals de nieuwe MacBook Pro-lijn is de MacBook als de Benjamin van de familie nu ook voorzien van een betere grafische chip, de NVIDIA GeForce 320M. Een andere feature die de MacBook van zijn grotere broers erft is een batterij die langer meegaat, volgens Apple tot wel 10 uur.

De standaard uitvoering van de nieuwe MacBook beschikt daarnaast over 2 GB werkgeheugen en een 5400 rpm-harde schijf met een capaciteit van 250 GB. Aan al deze nieuwe specificaties hangt echter wel een hoger prijskaartje: de prijs ging van 899 naar 999 euro voor het basismodel, leverbaar binnen 24 uur.