De twee aanstaande ULV (ultra low voltage) processoren zullen de Core i7 620um en 640um gaan heten en, ondanks een TDP van 18w, door middel van het tegenwoordig bekende ’turbo mode’ 113% overklokken. De auto van ene Michael Knight doet het voor minder.

De twee i7 dual-core Arrendales op het mobiele Calpella-platform bevatten 4Mb cachegeheugen en dit is, los van de overklokbaarheid via turbo, het enige verschil met de i5 um-serie die een cache van 3Mb zal gebruiken. Beide processoren zullen een IGP bevatten die het simpele grafische werk voor rekening neemt. De Core i7 620um zal op een basis-clock 1,06GHz lopen en overklokken naar een clock van niet minder dan 2,13GHz. De 640um heeft een basis-clock van 1,2GHz en zal met turbo modus op 2,26GHz draaien. De turbo wordt waarschijnlijk pas geactiveerd bij het inpluggen aan de 220v of als je de ‘performance mode’ handmatig inschakelt. Met zo’n overclock belooft het saaie tijden te worden voor de echte mobiele tweaker, of zal er nog meer in zitten?

Ik durf nog geen prijzen te noemen voor Europa, maar in Amerika zullen de 620um en de 640um respectievelijk voor $278 en $305 over de toonbank gaan, prijzen die allerzins redelijk zijn. Hoe de prestaties van deze mobiele processoren zullen zijn is afwachten, maar langzaam is een woord wat we waarschijnlijk niet snel zullen gebruiken in samenhang met deze processoren. De lancering staat gepland voor Q1 van 2010.