1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia is al een flinke tijd bezig met de ontwikkeling van Ovi. Nu ook de Ovi Store verder is ontwikkeld is het N-Gage platform zo goed als overbodig geworden. Nokia heeft dan ook besloten de stekker er uit te trekken, nog enige tijd blijven verschillende onderdelen online maar na 2010 zal de stekker er definitief uit zijn.

Er is voor trouwe gebruikers van het N-Gage platform echter niet erg veel te vrezen. De gekochte spellen blijven gewoon werken op een N-Gage compatible mobiel, ook kan er in 2010 nog spellen gekocht tot eind september, maar er zullen geen nieuwe N-Gage-spellen worden uitgegeven. Na 2010 zullen echter de community-features niet meer werken. Zo ook met N-Gage Arena, in 2010 zal deze nog gewoon operationeel blijven en kunnen spelers gewoon hun highscores en dergelijke delen met andere mensen. Ook de website N-Gage.com zal in 2010 in de lucht blijven, behalve het winkel gedeelte, deze gaat ook eind september 2010 offline. Er zullen nog wel een tijdje apparaten met het N-Gage platform verkocht worden, Nokia zelf weet echter nog niet voor hoe lang.

In de toekomst zullen spellen gewoon via de Ovi Store te koop zijn. De Ovi Store wordt al door ongeveer 100 verschillende Nokia modellen ondersteunt en dat aantal zal nog groeien. Ook wordt er gewerkt aan de community-elementen zoals ook bij N-Gage Arena het geval was.