Het blijkt dat de HD5xx0 kaarten wel beschikbaar zijn, maar voor een veel te hoge prijs.

Een kort onderzoek heeft uitgewezen dat als je een HD5xx0 kaart wilt bemachtigen, dit best mogelijk is, mits je er een flinke klap geld meer voor uit wilt geven. Het blijkt zoal dat de introductieprijs van de HD5870 eigenlijk niet haalbaar is. De kaart is in meerdere prijsvergelijkers te vinden voor rond de 300 euro. Het enige probleem is, dat als een webshop de kaart op voorraad heeft, ze er ineens veel meer voor gaan vragen. Wat door het geringe aanbod ook gewoon mogelijk is. Onder andere te zien bij verschillende webshop. De meeste webshops verhogen hun prijs, indien voorradig, naar rond de 400 euro. Datzelfde geld voor de gloedje nieuwe HD5970. Die is best beschikbaar, mits je er 620 euro voor uit wil geven.


AMD heeft toegegeven niet te kunnen voldoen aan de grote vraag. Het grootste probleem ligt eigenlijk bij TSMC, waar het 40nm productieproces nog niet lekker loopt. Aangezien nVidia ook zijn chips laat bakken bij TSMC, zal nVidia de tweede zijn die keihard tegen de lamp zal lopen bij het introduceren en produceren van haar welbekende "Fermi" videokaart.
AMD’s Productie manager Dave Baumann heeft aangegeven dat er weer zon achter de wolken zit en belooft binnen een aantal weken een productie verbetering met factor 10. Zeker iets om naar uit te kijken dus!