Vorige week woensdag werd publiekelijk de betá van Office 2010 beschikbaar gemaakt. Het pakket is al veel gedownload en uitgeprobeerd.

De versie die vorige week is vrijgegeven is Office 2010 Professional.
Het was al eerder bekend dat er een lichtgewicht versie van Office 2010 aan zat te komen, namelijk de starter versie. We praten hier over een uitgeklede versie van Office die alleen word en excel bevat. Momenteel is de Starter 2010-versie alleen beschikbaar gesteld voor een aantal testers. De Starter versie zal gratis worden voorgeïnstalleerd op een nieuwe pc. Omdat deze versie gratis wordt bijgeleverd, zullen er wel advertenties in getoond worden.

Met deze Starterversie is een nieuwe tool opgedoken die specifiek voor de starter versie bedoeld is, namelijk Office To-Go. Office To-Go geeft je de mogelijkheid om de twee programma’s van Office Starter, Word en Excel, op een USB-stick te installeren en overal te gebruiken zonder dat je deze hoeft te installeren. Portable versies dus.

Het installeren op een USB-stick gaat via de tool die Office To-Go Device Manager heet. Deze installeert Office Starter 2010 op de USB-stick. Daarvoor is 338MB vrije ruimte op de stick vereist.

Websonic heeft dit al voor ons uitgeprobeerd, en kwam tot de conclusie dat dit niet werkt op windows XP, maar wel op Vista en Windows 7.
Wat aan de screenshots direct opvalt, is een groot vlak rechts-onder met advertenties. De basisfuncties van Word en Excel zijn aanwezig.

Screenshots van het hele proces zijn in de galerij hieronder te vinden.