1 min

Packard Bell heeft een terugroepactie georganiseerd voor de MX36-, MX37-, MX51- en MX52-laptops, die tussen juli en december 2007 gefabriceerd zijn. De accu’s die in deze modellen gebruikt zijn kunnen kortsluiten, zo stelt de fabrikant.

Alle genoemde series, die in 2007 gefabriceerd zijn, vallen in de EasyNote-lijn van Packard Bell. Volgens Packard Bell zijn de problemen niet veroorzaakt door Packard Bell zelf, maar door de derde partij van wie ze de accu’s gekocht hebben. De accu’s zijn namelijk opgekocht van een derde partij en kunnen, volgens de fabrikant heel zelden, kortsluiting veroorzaken.

Packard Bell stelt zelf op de omruilpagina: "Packard Bell doet er alles aan om zijn klanten betrouwbare en risicoloze computers te leveren. Om deze reden hebben we een vrijwillige omruilactie opgezet voor accu’s die tot de getroffen productieseries behoren." Het is dus mogelijk om de accu volledig kosteloos om te ruilen voor een nieuw exemplaar.

Packard Bell heeft een pagina opgesteld waarin het volledige stappenplan is terug te vinden. Deze pagina is hier te vinden. Daar kan men dus ook meteen uitzoeken of de accu’s in aanmerking komen voor de omruilactie.