2min

Opslag wordt met de tijd compacter, maar de Kingston XS1000-SSD kent een wel erg minimaal formaat. De externe schijf is met afmetingen van 69,5 x 32,58 x 13,5mm eenvoudig in de broekzak mee te nemen, terwijl er tot wel 2 terabytes aan opslagruimte te kiezen is.

De XS1000 weegt ook maar weinig: 28,7 gram, iets minder dan het gewicht van een AA-batterij. Zelf vergelijkt het bedrijf de externe SSD met een sleutelhanger.

Opties

De schijf is aan te sluiten met een USB 3.2 Gen 2-verbinding, waarbij leessnelheden tot 1050 MB/s mogelijk zijn. Naast de 2TB-variant (150 euro ten tijde van publicatie) is er ook een 1TB-versie (72 euro). Zoals vrijwel altijd geldt voor dergelijke capaciteiten dat deze in realiteit iets lager ligt omdat een stukje flash-geheugen voor formattering en andere functies wordt gebruikt.

“Onze klanten zijn op zoek naar handige, snelle en betrouwbare opslag voor een betaalbare prijs. Met de XS1000 hoeven ze niet verder zoeken, want we bieden nu nog meer opties voor externe opslag”, laat Liny Cheliyan weten, Business Manager – Prosumer Flash & SSD bij Kingston EMEA. “We hebben deze schijf zo ontworpen dat hij strak en compact is, met afmetingen die slechts half zo groot zijn als die van een standaard SSD. Dit zorgt voor ongekende mobiliteit, waardoor het de ultieme keuze is voor wie op zoek is naar een SSD met gebruiksgemak en topprestaties.”

Het product is voorzien van een beperkte garantie van 5 jaar, hoewel het grootste gevaar voor de XS1000 eerder zal zijn dat de schijf wegens het miniscule formaat gemakkelijk zoek kan raken.

Lees ook onze recente gastbrijdage van Kingston Technology: Waarom vervangen als je ook kan upgraden: Meer Nederlanders updaten computer zelf