1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is meer informatie bekendgemaakt over de eerste hexacore van Intel met codenaam "Gulftown".

Wat er al bekend was is dat de zes-core van Intel op 32nm gebakken zal worden en een klokfrequentie van 3,33GHz meekrijgt.
Dit is dezelfde klokfrequentie die de i7 975 momenteel hanteert, en ook zal de turbo-modus de Gulftown naar 3,6GHz opschroeven wanneer mogelijk.


De Gulftown is uiteraard ook uitgerust met Hyperthreading en is dus in staat om twaalf threads tegelijk te verwerken. Ook is officieel bekend dat de interne triple-channel geheugencontroller standaard slechts 1066MHz ondersteund terwijl de geheugencontroller van de i7 975 standaard al met 1333MHz overweg kan. De rest zal dus behaald moeten worden door middel van overklokken. De processor krijgt een Socket 1366 mee en is daarmee dus compatible met bestaande X58 moederborden.
De TDP van de processor is vastgesteld op 130 Watt, bijzonder laag als je bedenkt dat het tevens dezelfde TDP is van de bestaande quadcore i7 975. Fudzilla meldt een prijs van 999 dollar, waarschijnlijk mogen we hier de dollar is euro regel toepassen en als dat het geval is wordt deze processor ongeveer 200 euro duurder dan zijn broertje, de i7 975. De Gulftown wordt verwacht in maart.