1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel heeft vandaag een nieuwe snelle processor uitgebracht welke ook meteen de snelste desktop processor is op dit moment. Het gaat om de Core i7-990X Extreme Edition voor de X58 chipset. Het gaat om een CPU met 6 cores die standaard draait op 3,46 gigahertz.

Deze nieuwe processor is niet voor iedereen weggelegd maar echt voor hele fanatieke gamers, professionals, overklokkers en enthousiastelingen met voldoende budget. De verwachting is dat deze processor ongeveer 999 dollar gaat kosten. Een exacte prijs is tot op heden nog niet bekend.

De processor heeft een maximaal energieverbruik van 130 watt en is daarmee niet bepaald zuinig te noemen. Uiteraard beschikt deze CPU ook over hyperthreading zodat de 6 cores in totaal 12 threads tegelijk kunnen verwerken. Verder heeft de processor een cache van 12 MB.

De oudere X58 processoren zijn nu allemaal in prijs verlaagd door Intel zodat deze voor een grotere groep mensen betaalbaar worden. Het lijkt erop dat Intel hiermee haar voorraden van de X58 processoren wilt gaan afbouwen. Dit heeft waarschijnlijk grotendeels te maken met de nieuwe Sandy Bridge processoren die in overklokte staat wel erg dicht en soms zelfs beter zijn dan de ouere X58 processoren. Met deze nieuwe X58 processor laat Intel er in elk geval geen onduidelijkheid over bestaan. X58 is nog steeds de high-end chipset.