min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens een presentatie op de CES heeft Dell haar nieuwe gaming netbook onthuld. Deze Alienware gaming netbook zal de naam M11x gaan dragen. De belangrijkste kenmerken zijn compacte formaat een aantrekkelijke prijskaartje.

De netbook is voorzien van een 11,6-inch beeldscherm en weegt nog geen 2 kilogram. Het scherm kent een resolutie van 1366×768. De prijs van de MX11 zal in Amerika nog geen 1000 dollar zijn. De netbook beschikt over een Core2Duo processor en is voorzien van een NVIDIA GT 335M 1GB videokaart.


Gebruikers kunnen ook de grafische kaart uitzetten wanneer er niet wordt gegamed om zo de batterijduur te verlengen tot een maximale duur van 6,5 uur. Wanneer de gebruiker er op gamed dan is de batterijduur ook nog 2 uur.

Op het gebied van aansluitingen beschikt hij over HDMI, DisplayPort, VGA, FireWire, Gigabit LAN, 3x USB en een slot voor een SIM-kaart. Verder heeft Dell ook laten weten dat de nieuwe Alienware’s (15- en 17-inch) ook met de nieuwste Core i7 processors kunnen worden geleverd.

Tijdens de presentatie heeft Dell laten weten dat de M11x 50 frames per seconde kan genereren in Crysis en 30 frames per seconde als Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt gespeeld op de hoogste instellingen. Dit is op de resolutie 1366×768 en zonder anti-aliasing.


De M11x laptop gaat ergens de komende weken in de verkoop in Amerika voor de prijs van 999 dollar. Wanneer deze precies naar Europa komt is nog onduidelijk.