2min

De gisteren verstuurde e-mailpromotie voor Intel’s Retail Edge Program met daarin de vermelding van een MacBook Pro met Core i5-processor was ‘een vergissing’, zo laat Intel vandaag weten.

In een nieuwe e-mail, die vandaag is verstuurd, biedt de chipmaker zijn excuses aan voor de verwarring die is ontstaan nadat gisteren een MacBook Pro met Intel Core i5-processor in het Retail Edge Program aangeboden werd. In de nieuwe promo wordt nu een HP Envy-laptop, uitgerust met de nieuwe Core i5-processor, afgebeeld.

Middels dit programma kunnen retailmedewerkers die Intel-producten verkopen ‘chips’ verzamelen en die ruilen tegen producten. Ook kunnen ze meedingen naar leuke prijzen, zoals de HP Envy-laptops en worden zo nu en dan producten weggegeven.

Tegenover het Spaanstalig faq-mac.com verklaarde Intel dat de MacBook Pro met Core i5-processors eigenlijk HP Envy-laptops met Core i5-processors moesten zijn. "Een communicatieprobleem tussen Intels marketingafdeling en andere afdelingen zorgde voor de fout", aldus Intel.

De fout van Intel leidde woensdag tot een hoop commotie. Men dacht dat het goed mogelijk zou kunnen zijn dat Apple op het verwachte media-event van 27 januari MacBook Pro’s met Intel Core i5-processors introduceert. Hoewel het volgens Intel om een fout ging, is de kans daarop niet meteen verkeken.

Intel introduceerde vorige week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas officieel de Intel Core i3-, i5- en i7-processors. De mobiele versie van de Core i5 wordt gezien als een waarschijnlijke kandidaat voor de aankomende MacBook Pro-revisie. De kloksnelheden van de i5 lopen uiteen van 2,26 GHz tot 2,53 GHz.

De nieuwe processors beloven een significante performanceverbetering ten opzichte van de huidige Intel Core 2 Duo-processors, die Apple momenteel in de MacBook, MacBook Pro en iMac gebruikt. Uit de eerste benchmarks van de nieuwe chips blijkt dat hoewel de performance is verbeterd, de accuduur niet in het geding komt. Met name dat aspect is belangrijk bij notebooks.