Freecom komt met twee nieuwe NAS devices voor zowel de thuisgebruiker als voor kleine tot middelgrote bedrijven. Zo heeft Freecom de Network Media Center uitgebracht en daarnaast ook nog de Network Storage Center.

Het eerste product dat Freecom op de markt brengt is de Network Storage Center die bedoelt is voor kleine en middelgrote bedrijven die opzoek zijn naar een netwerkopslag. Deze 3.5-inch grote NAS heeft een opslagcapaciteit tot 2 TB. Met de Network Storage Center wordt het mogelijk gemaakt om bestanden te delen, downloaden en overal ter wereld te benaderen door het gebruik van SMB, TCP/IP en FTP.


Naast de Network Storage Center heeft Freecom een tweede product op de markt gezet, de Network Media Center. Deze NAS is vooral gericht voor de thuisgebruikers. Het grote verschil met de Network Storage Center is dat de Network Media Center specifiek bedoelt is voor zoals de naam al zegt, media. De Network Media Center kent een ingebouwde BitTorrent cliënt waarmee het mogelijk is om bestanden te downloaden en vervolgens te delen op je netwerk. Het apparaat is ook zo te configureren dat je gebruikers en wachtwoorden kunt instellen om data te beveiligen.


Beide apparaten zijn 155 x 148 x 43 mm groot en beschikken over een aluminium behuizing. De apparaten zouden makkelijk in het netwerk te plaatsen zijn door het apparaat op je router of switch aan te sluiten en vervolgens de installatiesoftware te volgen.


De Network Storage Center apparaten hebben een adviesprijs van €129 (500 GB), €159 (1 TB), €199 (1,5 TB) en €249 (2 TB). De Network Media Center apparaten hebben een adviesprijs van €169 (1 TB), €209 (1,5 TB) en €259 (2 TB).