min

Tags in dit artikel

, ,

De invoering van de ov-chipkaart voor studenten is nog verder uitgesteld. Nadat de datum al van 1 januari naar 1 februari was verschoven, wil Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) geen uitspraak doen over een nieuwe datum waarop studenten de kaart moeten hebben geactiveerd.

Na het wekelijkse kabinetsberaad stelde Plasterk dat 1 februari niet meer actueel is. De studentenorganisaties drongen al aan op uitstel, omdat het maar niet lukt om de kaarten te activeren. Zo bleek eerder deze week dat 400.000 van de 650.000 studenten hun kaart nog niet via een oplaadpunt hadden geactiveerd. Volgens de organisaties kunnen de studenten hier niets aan doen, aangezien de oplaadautomaten defect zijn. Het zou klachten regenen over defecte punten en lange rijen.

Plasterk wil pas weer praten over een nieuwe datum als alle studenten hun kaart hebben geactiveerd. ‘Studenten mogen niet de dupe worden van technische problemen bij de vervoerder’, aldus Plasterk.

Een woordvoerder van de vervoerders gaf aan dat de storing voorbij was. Het lek zou zijn gevonden en verholpen. Toch raadde hij de studenten aan niet tussen één en vier uur ’s middags de kaart te activeren, omdat het dan te druk is.

De ov-chipkaart moet op termijn de vervanging worden van de huidige vervoersbewijzen, de strippenkaart en het treinkaartje. De vervoerders willen binnenkort nog maar één betaalsysteem voor het openbaar vervoer.