2min

Lenovo heeft tijdens MWC 2024 een doorzichtig Micro-LED-scherm voor laptops getoond. Het toestel dat hiermee uitgerust is, is de zogeheten ThinkBook Transparent Display Laptop Concept. Daarnaast introduceerde Lenovo ook een reeks van nieuwe zakelijke AI-laptops op basis van Intel Core Ultra-processors.

Tijdens het grote jaarlijkse telecomevent in Barcelona introduceerde Lenovo een nieuw laptop-concept met een doorzichtig scherm. Het gaat hierbij om een ThinkBook-laptop met een doorzichtig 17,3-inch Micro-LED scherm zonder randen. Ook beschikt de laptop over een transparant toetsenbord en een ‘bijna drijvend footpad-ontwerp.’

Het laptop-concept is speciaal ingericht op de integratie van AI met displays. Met behulp van Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) biedt het transparante scherm nieuwe creatieve mogelijkheden voor samenwerking en efficientie. Dit doet men door de interactie tussen fysieke objecten en overlappende digitale informatie te faciliteren. Via het transparante scherm integreert deze informatie natuurlijk met de fysieke omgeving.

Xiaomi redmi note 5 pro - recensie - xiaomi redmi note 5 pro - recensie.

Door op deze manier met AI te werken, kunnen gebruikers straks op nieuwe manieren met data en applicaties in aanraking komen. Dit biedt ook nieuwe features en formfactors. De Micro-LED-technologie van het 17,3-inch scherm moet hierbij de meest hoge scherpte en helderheid bieden.

Vooralsnog is deze Lenovo ThinkBook-laptop nog een proof-of-concept-versie en nog niet in productie. Soortgelijke innovaties van grote hardwaremakers komen meermaals voor op shows als CES en MWC.

Nieuwe series ThinkPad- en ThinkBook AI-laptops

Naast het nieuwe laptopconcept, presenteerde Lenovo ook een reeks zakelijke ThinkPad- en ThinkBook- laptops die optimaal AI-gebruik op de werkvloer mogelijk maken. Het betreft de Lenovo ThinkPad T14 Gen 5-, T14s Gen 5-, T16 Gen 3-, X12 Detachable Gen 2- en de Lenovo ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4-laptops.

Tip: Intel Core Ultra: de belofte van de gepersonaliseerde AI-pc

Voor het eenvoudiger draaien van diverse AI-oplossingen en -toepassingen zijn deze zakelijke laptop-series gebaseerd op de nieuwste Intel Core Ultra-processoren. De ThinkPad T14 Gen 5 zakelijke AI-laptop kan ook als enige nieuw model worden uitgerust met een AMD Ryzen 8040-series processor met ingebouwde AMD AI-functionaliteit. Met laatstgenoemde optie wil Lenovo klanten meer keuze bieden voor het gebruik van high-performance CPU’s.

De lenovo thinkpad x1-laptop is open op een wit oppervlak.

Andere functionaliteit voor deze nieuwe generatie aan zakelijke AI-laptops van Lenovo zijn onder meer diverse AI-hardware voor de uit te voeren taken en security en een Communications-bar voor alle diverse communicatietools en het openen en sluiten van de laptops. Tevens kan hier geen aparte Copilot-knop ontbreken.

Ook zijn de laptops eenvoudiger te repareren en kunnen nu diverse onderdelen, zoals de batterij, het DIMM-ontwerp, de SSD of de WWAN makkelijker worden vervangen. Ook zijn er nu visuele indicators voor eenvoudigere reparaties. Men deze initiatieven hoopt men om de levensduur van de laptops te verlengen.

Overige introducties

Verder heeft Lenovo tijdens MWC 2024 in Barcelona ook nog een nieuw mobiele display, een geavanceerde speciale laptoprugzak en diverse software-tools geïntroduceerd.

Lees ook: Ook Yoga-laptops van Lenovo krijgen AI-chips