2min

Lenovo introduceert tijdens CES 2024 een vernieuwd portfolio van Yoga-laptops. Belangrijkste kenmerk is dat ook deze laptops Intel Core Ultra-processors aan boord hebben, inclusief AI-functionaliteit.

Net als andere grote pc-fabrikanten gebruikt ook Lenovo CES 2024 voor het introduceren van nieuwe laptops. Doordat het gebruikmaakt van Intel Core Ultra-chips, belooft het daarmee de komst van een nieuwe ‘AI-pc’.

Onder de verschillende laptop-versies die nu het levenslicht hebben gezien, is de nieuwe Lenovo Yoga 9i 2-in-1 laptop het topmodel.

Deze 2-in-1 laptop is in de standaardversie voorzien van een Intel Core Ultra 7-155H-processor die betere prestaties, vooral op het gebied van het ondersteunen van AI-oplossingen en -toepassingen, moet brengen dan eerdere edities. De 2-in-1 laptop is daarvoor ook uitgerust met een Intel Arc-GPU.

Samsung's opvouwbare tablet met toetsenbord.

Meer features

Andere eigenschappen zijn onder meer (nog eigenlijk beperkt) 16 GB aan RAM-geheugen, 1 TB aan SSD-opslagcapaciteit en een 14-inch OLED scherm. De laptop/tablet is naast in het grijs, ook verkrijgbaar in een ‘Cosmic Blue’-kleur.

De Yoga 9i 2-in-1 laptop is vanaf april dit jaar verkrijgbaar en gaat, afhankelijk van de uiteindelijke configuratie, vanaf 1.449,99 dollar kosten.

Lenovo Yoga-series

Ook de iets goedkopere Lenovo Yoga 7i series, met 14- en 16-inch varianten, heeft een update gekregen met Intel Core Ultra-processors. Weliswaar hebben deze laptops geen Intel Arc-GPU’s, maar meer traditionele Intel Iris Xe-GPU’s. Beide versies hebben wel op het toetsenbord een aparte toets voor het activeren van Windows Copilot.

 De Lenovo Yoga 7i 14-inch (Gen 9) en 16-inch versie zijn in april van dit jaar leverbaar en starten respectievelijk van 849,99 dollar en 899,99 dollar.

Overige Intel Core Ultra-implementaties

Verder worden ook de Lenovo Pro-en Book-series van laptops van een upgrade met Intel Core Ultra-processors voorzien. De meest goedkope modellen in deze series krijgen echter een AMD Ryzen 8000-series processor aan boord. De Lenovo Yoga Pro-series zijn wel allemaal voorzien van diverse GPU’s van Nvidia.

Andere Lenovo-upgrades met de laatste Intel-processor of een AMD-processor zijn te vinden in de Yoga Slim 5-i, IdeaPad 5i-, en IdeaPad 5-series van laptops en tablets.

Lees ook: Review: Lenovo Yoga Pro 9i – prestaties genoeg, met kanttekeningen