min

Tags in dit artikel

,

MSI toonde naast nieuwe AMD-borden ook nieuwe Intel-moederborden voor socket 1156 en 1366 op de CeBIT. De nieuwe moederborden komen allemaal uit de Big bang-serie en maken gebruik van de P55- en de X58-chipset.

MSI Big Bang-Trinergy (Socket 1156)

De Big Bang-serie van MSI is bedoeld voor de gevorderde gebruiker, dat is ook te zien aan de OC Genie-functie die aanwezig is op de moederborden. Aan de rechterzijde van het moederbord is op het moederbord een blauw blokje te vinden, MSI wist ons te vertellen dat dit de voltagemeetpunten zijn, zodat je makkelijker kunt overklokken.


MSI Big Bang-Tinergy

Het Trinergy moederbord biedt, zoals eigenlijk alle nieuwe moederborden van MSI, ondersteuning aan USB3.0 en SATA3.0 door middel van de geïntegreerde PLX-chip. Hierover was eerder al te lezen in ons nieuwsbericht over de nieuwe AMD-moederborden van MSI. Hiernaast zijn er drie PCI-E-poorten te vinden, zodat er ruimte is voor voldoende grafisch geweld.

MSI Big Bang-Fuzion (Socket 1156)

De Big Bang-Fuzion en de Big Bang-Trinergy liggen qua specificaties niet zo ver uit elkaar, ze hebben beide USB3.0 en SATA3.0. Ook op de Big Bang-Fuzion zijn drie PCI-E-poorten, OC Genie en de makkelijke meetpunten te vinden.


MSI Big Bang-Fuzion

Het grote verschil tussen deze twee moederborden is dat het Fuzion-moederbord ondersteuning biedt aan Hydra dus een NVIDIA- en ATI-videokaart in het systeem kan laten samenwerken zonder prestatieverlies.

MSI Big Bang-XPower (Socket 1366)

Dit laatste moederbord is gericht op prestaties, er zijn namelijk maar liefst zes PCI-E sloten te vinden. Zoals bij de bovenstaande moederborden zijn OC Genie en de meetpunten ook te vinden op het moederbord. USB3.0 en SATA3.0 is eveneens via de PLX-chip geregeld.


MSI Big Bang-XPower