min

Tags in dit artikel

, , ,

MSI heeft een nieuw moederbord aan haar Big Bang toegevoegd. De Big Bang-Xpower is gebaseerd op de X58-chipset en richt zich op overklokkers en gamers.

Het moederbord behoort tot de high-end serie van het bedrijf en heeft Military Class (een term bedacht door MSI om aan te tonen dat het product beschikt over Hi-c CAP (Solid Caps) en Icy Chockes) onderdelen aan boord. Daarnaast komt het moederbord met een 16-fase DRMOS PWM, koeling gebaseerd op de SuperPipe-technologie, Active Phase Switching en de bekende ‘OC Genie’ overklok-functie. Verder zijn ter V-check punten aanwezig en heeft het moederbord twee 8-pins EPS-pluggen aan boord zodat de processor voldoende vermogen kan opnemen.

De Big Bang-Xpower komt met zes DDR3-sloten en maar liefst zes PCI-e 16x-sloten. Verder heb je twee SATA 6.0 Gb/s-poorten tot je beschikking en zes SATA 3.0 Gb/s-poorten. Op het I/O-paneel bevinden zich nog twee USB 3.0-poorten en twee eSATA-aansluitingen. Twee Gigabit Ethenet poorten alsmede FireWire zijn ook aanwezig.
Het PCI-e 1x slot wordt opgevuld door een aparte geluidskaart: de Quantum Wave. Deze geluidskaart biedt onder andere ondersteuning voor Creative EAX Advanced HD 5.0.

Je kan het nieuwe MSI-bord nu al bestellen bij enkele webwinkels voor een prijs van omstreeks de 300 euro.