MSI heeft recentelijk twee nieuwe moederborden aangekondigd. Het betreffen twee moederborden die zijn uitgerust met de P67-chipset van Intel, respectievelijk de Big Bang Marshal en de P67A-GD80. Beide moederborden zijn in de naamgeving uitgerust met (B3) om zo duidelijk te maken dat het hier om de gereviseerde versie gaat van deze chipset waarbij de bug ontbreekt.

De twee moederborden zijn geschikt voor het onlangs uitgebrachte Sandy Bridge-platform. Zo beschikken de Big Bang Marshal en de P67A-GD80 over het LGA 1155-socket. De componenten aanwezig op het moederbord worden door MSI Military Class II-componenten genoemd. Ten opzichte van andere componenten beschikken deze componenten over een langere levensduur en meer stabiliteit volgens het bedrijf.

De Big Bang Marshal, door MSI benoemd als vlaggenship in de P67-serie, is het moederbord dat het meest gericht is op mensen die overklokken en die baat hebben bij "extreme" prestaties. Zo is dit moederbord uitgerust met een stroomvoorziening (DrMOS) die beschikt over 24 fases . Met deze gedachte in het achterhoofd is daardoor duidelijk dat MSI gekozen heeft voor een achttal PCI Express 2.0-sloten en de Hydra 200 PCI-Express switch van LucidLogix. Deze chip stelt de gebruiker in staat om grafische kaarten van verschillende fabrikanten in zijn systeem op te nemen en biedt zowel ondersteuning voor SLI van NVIDIA en CrossFireX van AMD. Om deze grafische kaarten van genoeg prik te voorzien zijn er tevens twee 6-pings PEG stroomaansluitingen aanwezig op het moederbord om een eventueel tekort bij de voeding op te vangen.

Verder kunnen er in de Big Bang Marshal vier DDR3-geheugenmodules geplaatst worden en beschikt het moederbord op het gebied van audio over X-Fi MB2, THX TruStudio Pro en ondersteuning voor EAX 5.0. Op het gebied van connectiviteit beschikt het moederbord over acht USB 2.0-poorten, twaalf USB 3.0-poorten, Gigabit LAN, twee eSATA- en Firewire-aansluitingen, twee SATA 6 Gbps-aansluitingen (Marvell 9128SE), twee SATA 6 Gbps-aansluitingen en vier SATA 3 Gbps-aansluitingen die afkomstig zijn van de chipset.

Het tweede moederbord, de P67A-GD80, beschikt over een stroomvoorziening (DrMOS) van twaalf fases. Daarnaast is er een drietal PCI Express 2.0-sloten aanwezig, twee PCI Express x1-sloten en twee PCI-sloten. Op het gebied van audio beschikt het moederbord over S-PDIF en 7.1 kanaals audio. Op het gebied van connectiviteit beschikt het moederbord over twee SATA 6 Gbps-aansluitingen, vier SATA 3 Gbps-aansluitingen, twee eSATA-aansluitingen en Gigabit LAN. Bovendien zijn er vier USB 2.0 en tien USB 3.0-aansluitingen aanwezig, waarvan zes intern verwerkt en vier via de frontpanel aansluitingen.

De twee nieuwe moederborden van MSI zullen te zien zijn op de CeBIT in Hannover die van 1 tot 5 maart plaatsvindt en waarvan Techzine rechtstreeks verslag zal doen.