1 min

Tags in dit artikel

,

In het World Forum in Den Haag worden op dinsdag 30 en woensdag 31 maart de Microsoft DevDays 2010 gehouden. Dit jaarlijkse evenement richt zich op professionele softwareontwikkelaars.

Dit jaar wordt de keynote verzorgd door Microsoft Technical Fellow Anders Hejlsberg. Tijdens de presentatie zal hij uitgebreid de nieuwe ontwikkelingen in Visual Studio 2010 bespreken. Deze zal later dit jaar uitkomen. Ook zal Charlie Kindel, de Partner Group Program Manager, het nieuwe applicatieplatform voor Windows Phone 7 laten zien. Hij zal ook laten zien wat ontwikkelaars er allemaal mee kunnen doen.

Op de DevDays zijn er ook vele andere sessies te volgen over nieuwe Microsoft-technologie. Er is veel aandacht dit jaar voor de nieuwe Visual Studio 2010, het .NET Framework 4.0, MS Office 2010, MS SharePoint 2010 en Silverlight 4. Ook Microsofts Azure-platform is een populair onderwerp. Verdere informatie en een compleet overzicht van het programma kun je vinden op de site van DevDays 2010.

Geek Night

Net als vorig jaar is er op de eerste dag ‘s-avonds de Geek Night. Hier staat plezier maken met de nieuwe technologie centraal en is op iedere computer- en ontwikkelfanaat gericht. Bezoeker kunnen hier de leuke kanten van applicatieontwikkeling ontdekken. Ook professionele ontwikkelaars zijn ooit begonnen met het spelen met computers omdat het leuk was. De Geek Night probeert dit element terug te halen en op de voorgrond te zetten.