1 min

Tags in dit artikel

Transcend heeft deze week officieel aangekondigd dat er een nieuwe serie StoreJet externe harde schijven aankomen. de nieuwe StoreJet 25D3 met USB 3.0-ondersteuning zal naar alle waarschijnlijkheid de snelste StoreJet-serie worden tot op heden.


De nieuwe serie, welke vorige maand nog te bezichtigen was op de CeBIT zal een piano hoogglans afwerking hebben. Het formaat van de serie is 2.5" en er zit een schok-dempend systeem ingebouwd waardoor de schijven schokbestendig zijn. De schijven zijn ook backwards compatibel zodat ze ook werken met een USB 2.0-systeem. Verder is er een systeem ingebouwd voor energiebesparing welke ervoor zorgt dat de schijf na 10 minuten inactiviteit op stand-by gaat, wat tot 40% energie kan besparen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de USB 3.0-poort zal er een snelheid worden gehaald tot 90 MB/s.

De StoreJet 25D3-serie gaat standaard drie jaar garantie met zich meekrijgen en zal uitgebracht worden in één capaciteit, namelijk 500 GB. Voor degene die tevreden zijn met alleen USB 2.0-ondersteuning lanceert Transcend in de 25D2-serie een 250, 320, 500 en een 640 GB versie. Op het moment van schrijven zijn er nog geen prijzen bekend.