Engadget komt vandaag, enkele uren voor de WWDC-keynote, met foto’s van een nieuw Apple-accessoire: een multitouch trackpad.

Het ontwerp van het nieuwe product heeft wel weg van de Bluetooth-toetsenborden van Apple, maar beschikt nu over een multitouch-oppervlak in plaats van toetsen. Het oppervlak is, als we de foto’s mogen geloven, te vergelijken met de trackpads van de MacBook Pro-modellen. Het apparaat ondersteunt naar verluidt handschriftherkenning en alle functies die de Magic Mouse van Apple ook heeft.


De Magic Trackpad communiceert via Bluetooth en zou geschikt zijn voor zowel desktops als laptops. Het is niet duidelijk of het apparaatje ook met Windowscomputers gebruikt kan worden. Blogger John Gruber schreef eerder op zijn weblog al dat Apple bezig zou zijn met een multitouch trackpad en MacRumors ontdekte onlangs een aanvraag voor de handelsnaam ‘Magic Trackpad’.


Engadget-lezer Dan Berte maakte met behulp van een stuk karton bovenstaande mockup om een idee te krijgen hoe groot het nieuwe Apple-accessoire zou kunnen zijn. Voor de draadloze toetsenborden vraagt Apple 79 euro, het is onduidelijk wat het Magic Trackpad zal gaan kosten, maar mogelijk weten we dat na vanavond.

Alle foto’s zijn afkomstig van Engadget