1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De videokaartenfabrikant van eigen bodem, Club3D, komt met een nieuwe toevoeging aan haar productlijn. Het gaat hier om een overklok-editie van de HD5550. Deze videokaart wordt actief gekoeld en heeft hogere kloksnelheden en aanzienlijk meer geheugen ten opzichte van een standaard HD5550.

De nieuwste aanwinst van Club3D is dus gebaseerd op de Redwood-GPU van ATI. Hierdoor beschikt de videokaart over 320 streamprocessors en biedt hij ondersteuning voor DirectX 11. De kloksnelheden zijn iets verhoogd ten opzichte van een standaard HD5550. De GPU van de nieuwe overklok-editie draait op 650 MHz en het geheugen, wat maar liefst 2 GB DDR3 betreft, draait op 2400 MHz. De nieuwe videokaart krijgt het productnummer CGAX-55548IO mee en beschikt over een 128-bit interface voor het geheugen.


De videokaart wordt actief gekoeld, heeft een full-height PCB en neemt één uitbreidingslot in beslag. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van DVI, HDMI en VGA. De prijs en verkrijgbaarheid van deze nieuwe videokaart is nog onbekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal de grote hoeveelheid geheugen de prijs aardig opschroeven en het valt nog te bezien in hoeverre zo’n grote hoeveelheid invloed heeft op de prestaties.