1 min

Valve heeft de populaire first-person shooter Counterstrike: Source uitgebracht op de Mac. Bovendien heeft Valve de engine van een update voorzien, zijn er match en lifetime player stats toegevoegd, heeft het scorebord een make-over gekregen en zijn er meer dan 140 unieke achievements toegevoegd.

De originele Counterstrike is een Half-life mod, toen de mod succesvol bleek te zijn is die overgenomen door Valve, die de ontwikkeling heeft voortgezet. Counterstrike: Source is dan ook gebaseerd op de engine die ontwikkeld werd voor Half-life 2. Valve heeft in de update de engine verbeterd.

Valve geeft aan dat Counterstrike: Source een TeamPlay-titel is, een kopie is genoeg om het spel te spelen op zowel te PC als op de Mac. Het spel ondersteund cross-platform play, deze functionaliteit stelt PC-gamers in staat om te spelen met spelers op de Mac.

Om de release voor de Mac en de update te vieren geeft Valve de komende 2 dagen maar liefst 66 procent korting op Source, waardoor de aanschafprijs onder de 7 euro komt te liggen.