1 min

In de afgelopen weken wordt er steeds vaker geschreven dat het marktaandeel van Internet Explorer gestegen is. Marktonderzoeker NetApplications meldt een wereldwijde stijging van 0,57 procent in juni. In Europa en Azië is het marktaandeel van IE het meest gestegen.

Het is lang geleden dat er zo veel positieven berichten waren over de browser van Microsoft. Lange tijd daalde het marktaandeel, en waren er veel klachten over onder andere de ondersteuning van webstandaarden. Het lijkt erop dat Microsoft langzamerhand een tijdperk van teleurstellingen in de browsermarkt achter zich kan laten. In de afgelopen weken zijn er niet alleen veel berichten over het gestegen marktaandeel gepubliceerd, ook zijn er positieve geluiden te horen over de laatste versies van de browser. Wat ook ongetwijfeld geholpen heeft is het dalende marktaandeel van IE6, de meest bekritiseerde versie van Internet Explorer.

Microsoft heeft de afgelopen tijd uitgebreid campagne gevoerd, waaronder op Nederlandse televisie. Wat de grootste oorzaak is van het stijgende marktaandeel is niet helemaal duidelijk. NetApplications concludeert dat het stijgende marktaandeel van Internet Explorer vooral ten koste gaat van Firefox, het marktaandeel van de browser van Mozilla daalde wereldwijd met 0,51 procent.