Microsofts senior vice president Natya Nadella keek tijdens de Bing Search Summit in San Francisco terug op Bings eerste jaar, waarin het marktaandeel van de zoekmachine met 5 procent steeg.

"Niemand bij ons is verward. We weten dat we een kleine speler zijn", aldus Nadella. Hij beschouwt de stijging in het marktaandeel niet als een overwinning.

Bing heeft momenteel in de Verenigde Staten een dubbelcijferig marktaandeel. Uit de laatste cijfers van onderzoeksbureau Comscore blijkt dat Microsoft goed is voor 12,7 procent van alle zoekacties in de Verenigde Staten. Ondanks dat de zoekmachine nog altijd een stap achterloopt op Yahoo (18,9%) en Google (62,6%), die de markt domineert, is het best indrukwekkend wat Microsoft heeft gedaan met Bing. In juni 2009 werd slechts 6,5 procent van alle zoekmachines afgehandeld door software van Microsoft.

Bovendien zijn er steeds meer mensen (64 procent) bekend met Bing en weten wat het is. Hetgeen waar het bij Microsofts Live Search aan schortte, zo zei Nadella.

Naast het tonen van resultaten werden er ook nog een aantal aankondigingen gedaan. Zo kunnen we binnenkort een Bing-app voor Android verwachten, zullen er meer pagina’s komen gericht op gaming en entertainment, en zal de softwaregigant zich de komende tijd meer gaan richten op mobiele platformen. Bovendien zal Microsoft samen met Yahoo aankomende herfst zoek-functionaliteiten op websites van Yahoo gaan integreren, wat het marktaandeel ongetwijfeld ten goede zal komen.