2min Devices

Apples iPad vanaf vrijdag te koop in Nederland

Apple heeft vandaag bevestigd dat de iPad vanaf aanstaande vrijdag 23 juli verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België, evenals zeven andere nieuwe landen. In tegenstelling tot de vorige grote lancering neemt het bedrijf niet voortijdig voorbestellingen aan, sommige resellers doen dat wel.

Apples iPad vanaf vrijdag te koop in NederlandApple introduceerde de iPad op 27 januari als een nieuwe productcategorie, zorgvuldig gepositioneerd tussen de laptop en de smartphone. De iPad heeft een 9.7-inch multi-touchscherm en wordt aangedreven door Apples eigen chip, de A4, die tegelijkertijd cpu, geheugen en gpu is. Met de iPad is het onder meer mogelijk om te surfen op internet, te e-mailen, films te bekijken en digitale boeken en tijdschriften te lezen.

De iPad zal vanaf aanstaande vrijdag bij erkende resellers verkrijgbaar zijn in een Wi-Fi- en Wi-Fi + 3G-model. Het Wi-Fi-model met 16, 32 of 64 GB kost respectievelijk €499, €599 en €699. Voor het Wi-Fi + 3G-model moet een meerprijs van €100 per variant worden betaald, waardoor die uitkomt op respectievelijk €599, €699 en €799.

Begin deze maand heeft Apple de productie van iPads fors opgeschroefd om aan de grote vraag te kunnen voldoen. In tachtig dagen tijd, gerekend vanaf de lancering in de VS in april, gingen er ruim drie miljoen exemplaren over de toonbank. Eind mei kwam het apparaat voor het eerst officieel naar Europa. Verwacht wordt dat de Nederlandse voorraad niet afdoende zal zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

Bron:Techzine Redactie