Apples iPad is mogelijk vanaf 2 juli verkrijgbaar in Nederland. Dat zou blijken uit een intern rondgestuurde mailing van elektronicaketen Media Markt.

In de mailing wordt gesproken over een verkooptraining op maandag 21 juni in Amsterdam, waar alle betrokken verkoopmedewerkers verplicht bij aanwezig moeten zijn omdat zij anders de iPad niet mogen verkopen, zo bericht One More Thing vanavond. Eerder bevestigde Apple al dat de iPad in juli in onder meer Nederland & België verkrijgbaar zal zijn, maar wilde daar nog geen datum bij noemen.

Uit de mailing blijkt daarnaast dat tussen 21 juni en 2 juli de demomodellen van de iPad geïnstalleerd moeten worden in alle filialen van de Media Markt. Op 2 juli zou vervolgens alles klaar moeten zijn voor de verkoop. Hoewel uit de mailing niet expliciet blijkt dat de lancering op 2 juli is, lijkt de deadline voor het installeren van de demomodellen een interessante indicatie. Bovendien is 2 juli op een vrijdag, een dag die Apple vaker aanhaalt voor de lancering van nieuwe producten, zoals de iPhone en de Europese iPad.

iPadplanet.nl komt aansluitend met ander interessant nieuws. Volgens een tipgever zou de iPad begin augustus te koop zijn bij Dixons vanaf 479,99 euro. Dat is 20 euro goedkoper dan de huidige Europese prijs, zo stelt de website. Ook bij Dixons zou een interne bijeenkomst over de iPad georganiseerd zijn.