Vanaf vandaag is de nieuwste telg uit de tabletfamilie van Apple verkrijgbaar in Nederland en België. Afgelopen nacht openden sommige winkeliers hun winkels al om 0:00 uur om enthousiastelingen tegemoet te komen.

Ondanks dat er wereldwijd minder lange rijen voor de winkels te vinden waren, brak de fabrikant wel een verkooprecord. Apple verkocht wereldwijd in drie dagen ruim drie miljoen tablets. Ook in Nederland en België wordt verwacht dat er weer grote vraag zal zijn naar de nieuwe tablet van Apple. Enkele verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger zijn het Retina-scherm, een grotere accu en betere prestaties dankzij de A5X-processor van Apple.

Echter is het niet alleen zonneschijn voor Apple. Zo zijn er een week na de release verschillende negatieve berichten op het internet te vinden over de nieuw iPad. Zo zou de iPad kampen met een warmteprobleem, niet alle smartcovers passen en de WiFi-ontvangst zou minder goed zijn. Daarnaast zou de tablet ook niet opladen tijdens stevig grafisch gebruik.

De goedkoopste versie van de niewe iPad, de WiFi 16 GB versie, is vanaf 479 euro te verkrijgen. Wanneer er ook een dataverbinding gewenst wordt, of een grotere dataopslag nodig is, zal er dieper in de buidel moeten worden getast. De nieuwe iPad is verkrijgbaar in het zwart en wit.