2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apples iPad is vanaf juli verkrijgbaar in België, Nederland en Luxemburg. Dat maakte Apple vandaag middels een officieel persbericht bekend. Eind deze maand zal de iPad naast Australië en Canada voor het eerst ook in Europa verkrijgbaar zijn in.

Eerder vandaag gingen er nog geruchten dat de iPad vanaf aanstaande maandag voorbesteld zou kunnen worden. Dit bleek uit een mailing van advertentienetwerk TradeDoubler aan zogenaamde affiliate-partners. In de mailing is onder meer te lezen dat de iPad vanaf 10 mei 2010 in de online Apple Store besteld zou kunnen worden. Volgens het persbericht van Apple zal het moment waarop de voorbestelling in Nederland en België daadwerkelijk van start gaat op een later moment bekend worden gemaakt.

De Europese lancering ging niet zoals door Apple was gepland. Aanvankelijk zou de iPad al eind april in de zes eerder genoemde Europese landen verkrijgbaar zijn, maar de buitengewoon hoge vraag in de Verenigde Staten dwong Apple om de internationale lancering uit te stellen. Vanaf 28 mei zal de iPad verkrijgbaar zijn in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf aanstaande maandag, 10 mei, kunnen klanten in de genoemde landen alle iPad-modellen, dus ook de 3G-versies, voorbestellen. Officiële prijzen zijn inmiddels ook bekendgemaakt. In Frankrijk en Italië gaan de 16-, 32- en 64 GB Wi-Fi-modellen respectievelijk 499, 599 en 699 euro kosten. Voor de modellen met 3G-connectiviteit geldt een meerprijs van 100 euro. Opvallend is dat de prijzen in Spanje iets lager liggen. Daar is de iPad verkrijgbaar vanaf 479 euro. De prijzen voor de overige eurolanden zijn nog niet bekend.

Inmiddels zijn er in de Verenigde Staten, waar de 3G-modellen eind vorige maand in de verkoop gingen, meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Begin april ging daar ook de iPad Wi-Fi al in de verkoop, waarvan in één dag meer dan 300 000 stuks werden verkocht. In totaal werden er ruim 12 miljoen iPad-applicaties in Apples App Store gekocht en downloadden mensen ook nog eens 1,5 miljoen elektronische boeken uit de bijbehorende iBookstore.