1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft in een kort bericht laten weten dat de introductie van de witte versie van de iPhone 4 verder is uitgesteld tot later dit jaar. Volgens de fabrikant is het moeilijker de witte versie te produceren.

Het bedrijf stelt dat het produceren van de witte iPhone moeilijker is dan aanvankelijk gedacht. Apple geeft niet aan wat het probleem met het productieproces is, echter, er gaan geruchten dat het gaat om een probleem met de witte verf op het glas die niet dik en niet wit genoeg zou zijn.

Een medewerker van Lens Technology heeft laten weten dat de fabriek van het bedrijf wellicht problemen ondervindt met de witte iPhone 4-covers. Om precies te zijn is het bedrijf nog bezig de perfecte dikte en transparantie van de verf te vinden. Dit om te zorgen dat de onderliggende laag van het scherm nog goed samen kan werken met het touchpanel en om het perfecte wit te bereiken dat Jony Ive zoekt. De prototypes van de witte iPhone 4 bleken iets donkerder te zijn dan het dock.

De smartphonefabrikant geeft geen duidelijke releasedatum voor de witte iPhone 4, maar stelt wel dat de beschikbaarheid van de, naar eigen zeggen, populairdere zwarte iPhone niet in het geding komt. Het is voor het eerst dat een iPhone volledig, ook de voorkant, in het wit wordt uitgevoerd.