1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens bronnen van Fudzilla heeft Point of View in samenwerking met TGT Overclocking het voor elkaar gekregen om de kloksnelheid van de core van de GeForce GTX 460 op te schroeven naar een snelheid van 850 MHz. TGT Overclocking is een onderneming die zich richt op het sneller laten functioneren van hardware Deze grafische kaart behoort dan ook tot de zogenaamde TGT Overclocking-serie.

Dit nieuws is door Point of View op het moment van schrijven nog niet officieel bevestigd. Het product in kwestie staat dan ook nog niet vermeld op de officiële website van het bedrijf.

De door TGT Overclocking onder handen genomen versie zal naar verluidt met de naam Point of View GeForce GTX 460 "BEAST" door het leven gaan en volgt daarmee andere OC-varianten op, de Charged- en Ultra Charged. De kloksnelheid van de core, de shaders en het geheugen bij de Charged-variant bedragen respectievelijk 780 MHz, 1560 MHz en 3800 MHz. De Ultra Charged-variant opereert op kloksnelheden van respectievelijk 820 MHz, 1640 MHz en 4000 MHz voor eerdergenoemde componenten. Deze kloksnelheden gelden voor zowel het 768 MB-model als het 1 GB-model.

Of de grafische kaart er daadwerkelijk komt is nog niet bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de officiele adviesprijs van de Point of View GeForce GTX 460 "BEAST" en een eventuele lanceringsdatum.