3min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple’s iPhone 4 is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland, evenals 16 andere landen. De lancering zorgde bij verschillende verkooppunten voor lange rijen.

T-Mobile-directeur Bart Weijermans opent om 09:00 uur de handelsdag op Euronext.

T-Mobile, dat in Nederland tot nog toe de enige aanbieder was die de iPhone mocht verkopen, had vanochtend in Amsterdam haar eigen launch party georganiseerd. Ter ere van de introductie van het toestel opende algemeen directeur Bart Weijermans vandaag de handelsdag op de NSYE Euronext in de hoofdstad.

De iPhone 4 is verkrijgbaar in een 16GB en 32GB versie in zwart en wit (eind dit jaar). De nieuwe iPhone is dunner dan de eerdere modellen en is van sterker materiaal gemaakt. Nieuwe kenmerken van de iPhone 4 zijn het zogeheten Retina-beeldscherm waardoor foto’s, video’s en tekst haarscherp worden weergegeven, een vijfmegapixel LED Flash-camera, de nieuwe software (iOS 4) waardoor de iPhone 4 nu ook kan multitasken en de applicatie ‘FaceTime’ die videobellen met andere iPhone 4-bezitters mogelijk maakt.

Edwin Driessen krijgt als eerste iPhone 3G-klant in 2008 de iPhone 4 overhandigd door Bart Weijermans.

Toen T-Mobile twee jaar geleden de iPhone 3G in Nederland lanceerde was Edwin Driessen de allereerste iPhone-klant in ons land. Vanochtend kreeg hij uit handen van directeur Bart Weijermans als eerste de iPhone 4 overhandigd. Dat kwam goed uit voor Driessen, want zijn huidige abonnement liep net af en hij was sowieso al van plan om een iPhone 4 te kopen.

Elders in het land stonden lange en minder lange rijen bij de verschillende verkooppunten, zoals T-Mobile’s eigen winkels en filialen van BelCompany en Phone House. Uit onofficiële berichten werd gisteren al duidelijk dat bij veel verkooppunten slechts een handjevol toestellen is geleverd, bij sommige zelfs helemaal geen.

Wachtrij voor een van de T-Mobile Shops

T-Mobile had dit jaar voor het eerst haar eigen voorinschrijving voor het toestel, die op 20 juli startte. Wegens overweldigend succes en een beperkte levering die de provider naar eigen zeggen verwachtte, is deze dezelfde avond nog stopgezet. Vanaf vandaag kan het toestel weer besteld worden bij T-Mobile. De levertijd varieert inmiddels van 8 tot 10 weken.

Klanten die tot de gelukkigen in de eerste lichting behoren, krijgen hun toestel in de loop van de dag thuisbezorgd of kunnen deze binnenkort afhalen bij een van de verkooppunten. Een veelgehoorde klacht is dat T-Mobile de iPhone 4 op volstrekt willekeurige wijze uitlevert aan klanten en daarbij geen rekening houdt met het tijdstip van reserveren. De provider verzekert klanten — als schrale troost — dat hun toestel binnen 4 tot 6 weken geleverd zal worden.

De provider liet ook iets meer los over de procedure om een gratis bumper te bemachtigen. Deze procedure kondigde Apple onlangs aan ter compensatie van de antenneproblemen met het nieuwe toestel. T-Mobile-directeur Bart Weijermans liet weten dat de provider dit aan Apple zelf overlaat.