Google heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met zijn Android-platform, een officiële reactie van Google is er nog niet maar het heeft deze week vast een feestje want Android is na het tweede kwartaal marktleider op het gebied van smartphones.

Google heeft er iets meer dan een jaar voor nodig gehad maar ze hebben na het tweede kwartaal de koppositie te pakken. Ze zijn marktleider in de VS op smartphone gebied. Het Amerikaanse marktonderzoekbureau Canalys presenteerde gisteren zijn rapport over de marktaandelen van de smartphones in de VS en over de hele wereld.

De Android smartphones gingen in het tweede kwartaal als warme broodjes over de toonbank, het marktaandeel van Android werd vernegenvoudigd. In de VS worden op dit moment de meeste smartphones verkocht dan welk ander land ter wereld.

In de VS is de marktverdeling na het tweede kwartaal als volgt: Android aan kop met 34%, dan Blackberry met 32% en dan volgt Apple’s iPhone met een marktaandeel van 22%.

In de VS is Android nu marktleider maar wereldwijd nog niet, een doel wat Google vast nog hoopt te behalen maar momenteel is Nokia nog marktleider met een stevig aandeel van 38%, gevolgd door Blackberry met 18%.