PowerColor komt met een nieuwe Radeon HD 5750 op de markt. Het gaat om een low-profile model, waarmee men voornamelijk HTPC-bezitters probeert aan te spreken.

De PowerColor Radeon HD 5750 Low Profile is uitgerust met 720 stream processors. De kloksnelheid van de core bedraagt 700 MHz en de kloksnelheid van het 1 GB GDDR5-geheugen bedraagt 1150 MHz. Dit geheugen communiceert met behulp van een 128-bit geheugenbus met de grafische kaart.

De grafische kaart wordt uitgerust met een dual-slot koeler die volgens bronnen afkomstig is van Arctic Cooling. Deze dual-slot koeler beschikt over twee ventilatoren. Deze ventilatoren zijn gericht op de onderliggende heatsinks. Specifieke informatie over de ventilatoren heeft PowerColor nog niet vrijgegeven.

Eyefinity en CrossFireX worden standaard ondersteund door deze grafische kaart. Met behulp van een DVI-, HDMI, en VGA-aansluiting kunnen verschillende soorten monitoren aangesloten worden op deze grafische kaart.

Volgens bronnen bestaat de mogelijkheid dat de PowerColor Radeon HD 5750 Low Profile al deze week in de schappen komt te liggen. Naar verluidt zal de adviesprijs zo’n 25 dollar hoger liggen in vergelijking met het standaardmodel. Deze verhoogde prijs zou deels te wijten zijn aan het gebruik van de dual-slot koeler.