min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft onlangs een nieuwe geluidskaart geïntroduceerd. Het gaat om de Xonar DG low profile, een geluidskaart die voornamelijk gericht is op gebruikers met compacte behuizingen. De Xonar DG low profile is uitgerust met een C-Media CMI8786-processor.

Deze geluidskaart communiceert met het moederbord met behulp van een PCI-interface. Op de Xonar DG low profile is de zogenaamde GX 2.5 gaming audio engine toegevoegd in combinatie met een op de geluidskaart geïntegreerde versterker voor gebruik bij een hoofdtelefoon. Deze combinatie moet volgens Asus met name in films en games gaan zorgen voor betere prestaties wanneer een hoofdtelefoon gebruikt wordt. Deze geïntegreerde versterker kan in drie verschillende modi actief zijn, namelijk VOIP, Pro-gaming en Exciter.

De signaal/ruisverhouding die de geluidskaart kan leveren bedraagt 105 dBA volgens Asus. De Xonar DG low profile heeft een frequentiebereik van <10 Hz tot 48 kHz en kan 44.1 K-, 48 K- en 96 KHz-materiaal afspelen op zowel 16-bit als 24-bit.

Intern is de geluidskaart uitgerust met een s/pdif-header en een aux-in. De aansluitingen die toegankelijk zullen zijn vanaf de achterkant van de behuizing zijn de s/pdif-aansluiting, een mic-in en drie 3,5 mm audio-outputs die data leveren aan de front, center en side speakers.

De adviesprijs van deze geluidskaart bedraagt zo’n 40 tot 50 dollar.