min

Tags in dit artikel

, , , ,

Asus gaat een bijzonder snelle versie maken van de Radeon HD 5970 grafische kaart. Hiermee zal deze kaart Asus haar huidige top kaart, de Asus dual GTX 285 Mars LE, opvolgen als koningskaart. De prijs zal niet mals zijn maar de prestaties des te beter.

Het zou de snelste grafische kaart moeten worden die je als consument kunt aanschaffen. De redelijk dure Asus grafische kaart waar zo’n zeventienhonderd dollar voor betaald moet worden zal een combinatie worden van twee HD 5970 grafische kaarten. Volgens info waar Muropaketti de hand op heeft weten te leggen beschikt de kaart over een totaal van 4 GB GDDR5-geheugen, twee gigabytes voor elke GPU te samen met een twee keer 256-bit geheugeninterface. Het geheugen zal draaien op 4800 MHz wat 400 MHz meer is dan standaard het geval is. De core frequentie zal op 850 MHz liggen wat dan weer 125 MHz sneller is dan standaard. De 3200 stream-processors moeten ervoor zorgen dat dit een enorm snelle kaart zal worden.

PCB bloot gelegd op de gevoelige plaat.

Stroomvreter, 450W

Overigens zul je dit beest moeten voorzien van twee acht-pins stroom connectoren en één zes-pins om het bakbeest te voorzien van het broodnodige stroom. De koeler (zie afbeelding) is een speciaal vormgegeven koeler om de beide GPU’s goed koel te houden. Asus zal een 100mm ventilator gebruiken en acht heatpipes in combinatie met een groot koelblok. De heren van Murpaketti claimen dat de grafische kaart zo’n X14.100 punten haalt in 3Dmark Vantage dik dertig procent meer dan de referentie kaart.


Lanceringsdata en een officiële prijs zijn nog niet bekend.