AMD heeft besloten dat de tijd is gekomen om afscheid te nemen van de merknaam ATI. ATI werd in 2006 overgenomen door AMD en is bekend van alle videokaarten die onder het merk vallen. AMD heeft nu besloten dat de nieuwe videokaarten gewoon onder het AMD label gaan vallen in plaats van onder het ATI merk.

ATI werd in 2006 door AMD overgenomen en destijds wist AMD al te melden dat de chipset namen zouden worden omgedoopt naar AMD, de videokaarten zouden echter de naam ATI blijven dragen voor een duidelijk onderscheid. Daar is nu echter een einde aangekomen, AMD vond 2 merken kennelijk teveel en gaat nu alleen met de AMD naam door. De grafische chipsets waaronder de Radeon HD 6000 die binnenkort op de markt moeten gaan verschijnen zullen als eerste onder de AMD naam gaan vallen in plaats van de ATI naam.

Oudere en huidige ATI videokaarten zullen niet worden hernoemt, deze blijven gewoon ATI heten. AMD is wel zo verstandig geweest om speciale badges en promotie materiaal te maken voor pc bouwers die straks computers willen bouwen met een Intel processor en een AMD Radeon videokaart, hier zal de naam AMD gaan ontbreken om de badges. Ook zal AMD geen bezwaren gaan maken als de winkels dan gaan adverteren met Radeon videokaart in plaats van AMD Radeon videokaart. Hiermee zouden alle bezwaren ook zijn weggenomen.

Verder zullen bij alle hardware producten en software oplossingen waarin ATI genoemd worden vervangen door AMD. Dus binnenkort kan je de AMD Catalyst drivers downloaden.