1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een overname van ATI door AMD, een scenario dat eerder gesuggereerd werd door financieel analist Apjit Walia. Het scenario is nu bevestigd door een anonieme bron die beweert dat de twee partijen al een overeenkomst hebben bereikt.

Ruim een maand geleden kwam Apjit Walla met het gerucht dat AMD ATI wel eens zou op kunnen kopen. Hij baseerde zijn uitspraken op het vermogen van AMD en het feit dat AMD de komende jaren flink wil groeien, ook op de markt voor chipsets. Daarnaast zou de aandelen ATI een gunstige prijs hebben.

Een anonieme bron heeft nu tegenover de site Sohu.com verklaard dat ATI en AMD een deal hebben gesloten en dat er zeer binnenkort een officiële verklaring zal verschijnen. Het feit dat de bron verder geen details wilde vrijgeven over de deal, zorgt er ook in dit geval voor dat we het bericht met een korreltje zout kunnen nemen.

De vraag blijft wat AMD gaat doen met partners als NVIDIA en VIA als het ATI heeft overgenomen. Het bedrijf zal in dat geval zeer zorgvuldig moeten zijn in haar handelen, om zo haar andere partners niet in het harnas te jagen. Een andere mogelijkheid is dat AMD alleen met ATI verder gaat wat betreft haar chipsets, maar een dergelijke strategie brengt heel wat risico’s met zich mee.