1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is inmiddels bekend dat AMD een tijd geleden ATI heeft overgenomen. Ondanks dat ATI officieel niet meer bestaat, wil AMD dat het ATI-merk gewoon op de grafische kaarten gedrukt blijft worden omdat het bedrijf het merk te belangrijk vindt om het zomaar bij het vuil te zetten.

ATI’s marktaandeel in GPU’s is met haar 50 procent vele malen groter als AMD’s marktaandeel in x86-processoren (20 procent). Om deze reden heeft AMD besloten om het ATI-merk te behouden. ATI’s merk en logo worden meteen geassocieerd met grafische oplossingen. Als het merk niet zou blijven zou ATI hierdoor zijn naam kwijt zijn, welke het in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

Zoals AMD eerder dit jaar al heeft laten weten blijven alle discrete grafische producten van ATI ook onder de naam van ATI. Denk hierbij aan geïntegreerde en grafische chipsets. Het enige wat voorlopig niet meer onder ATI’s naam zal vallen, zijn de embedded producten in het consumentenelectronica-bereik zoals de Xilleon. Deze producten zullen gewoon de deur uit gaat onder AMD’s naam.