Recentelijk heeft NVIDIA een zevental nieuwe mobiele DirectX 11 GPU’s geïntroduceerd. De al eerder uitgebrachte GTX 480M wordt nu bijgestaan door de GT 415M, de GT 420M, de GT 425M, de GT 435M, de GT 445M, de GTX 460M en tot slot de GTX 470M.

De zeven mobiele GPU’s zijn allen gebaseerd op de Fermi-architectuur. De Optimus-technologie is eveneens toegepast waardoor het "on-the-fly" mogelijk wordt om te wisselen tussen een geïntegreerde grafische kaart of een discrete grafische kaart. Verder is er ondersteuning voor CUDA, 3D Vision en PhysX.

Rene Haas, general manager van de notebook GPU’s bij NVIDIA, zei het volgende over deze introductie: "De GeForce 400M Serie maakt gebruik van de bekroonde Fermi-architectuur en deze architectuur zal gebruikt gaan worden voor een complete productlijn van DirectX 11 GPU’s voor notebooks. Gecombineerd met de Optimus-technologie is de GeForce 400M Serie in staat om bij intensief gebruik van programma’s goede prestaties te leveren en tegelijkertijd bij minder intensief gebruik de batterijduur te besparen.

De kloksnelheden van de cores van de GPU’s, volgens de eerder vermelde volgorde, bedragen respectievelijk 500 MHz, 500 MHz, 560 MHz, 650 MHz, 590 MHz, 675 MHz en 535 MHz. De overige informatie betreffende de specificaties staat vermeld in onderstaande illustratie.

Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung en Toshiba hebben reeds aangegeven dat zij binnen niet al te lange tijd laptops zullen gaan uitbrengen die over een dergelijke mobiele GPU beschikken.