Het lijkt erop dat Electronic Arts, een computerspelontwikkelaar, ingezien heeft dat Android steeds belangrijker wordt. Daarom wil EA waarschijnlijk spellen voor Android gaan ontwikkelen.

Electronic Arts heeft momenteel nog geen concrete plannen voor spellen voor het besturingssysteem van Google. Echter, het is aannemelijk dat de eerste spellen van EA in 2011 in de Market van Android zullen verschijnen.

Electronic Arts is de ontwikkelaar van veel bekende spellen zoals Fifa, The Sims en Need for Speed. In oktober 2008 heeft EA al aangekondigd dat het spellen zoals Bejeweld en Tetris voor Android wil uitbrengen, maar deze belofte is nooit waargemaakt.

Eric Brown, financieel directeur van EA, vertelt: "Ik denk dat de volgende positieve fase voor de mobiele markt zal zijn om een equivalent van de App Store te ontwikkelen voor het Android- besturingssysteem. Er gebeurt op dit moment heel veel op de markt. We proberen onze mobile business zo te positioneren, dan we profiteren van deze trend."

In het begin van het jaar was de Android Market nog niet zo uitgebreid en was het verschil met Apples App Store nog vrij groot, zeker op het gebied van games. De Android Market is echter steeds volwassener aan het worden en het gat tussen de twee applicatiewinkels wordt steeds kleiner. Er worden de laatste tijd steeds meer kwalitatieve spellen in de Market gezet. Sinds kort zorgt OpenFeint er ook voor dat multiplayergames een stuk leuker worden.