1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Japanse bedrijf Sharp heeft bekend gemaakt dat ze tabletcomputers aan het produceren zijn. Het bedrijf heeft maandag de introductie van de Galapagos in Tokyo aangekondigd.

Volgens het Japans bedrijf gaat het om twee verschillende tabletcomputers die voornamelijk bekend zullen staan als e-readers. Beide tablets zijn voorzien van Wi-Fi, waardoor toekomstige gebruikers kunnen gamen, pc-documenten kunnen lezen, en sociale applicaties kunnen gebruiken, zoals Twitter.

Eén van de tablets is 5,5 inch groot en het beeldscherm heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De grotere versie heeft een resolutie van 1366 bij 800 pixels en is 10,8 inch groot. Beide apparaten zullen verkrijgbaar zijn in het rood, zilver en zwart. De tablets zullen naar alle waarschijnlijkheid op Android gaan draaien.

De grootste concurrent van het product zal het bedrijf Apple zijn, wiens iPad vier maanden geleden geïntroduceerd werd in Japan. Daarnaast zal Sony ook één van de grote concurrenten worden; het bedrijf is namelijk van plan om een eigen e-book service te lanceren voor het eind van dit jaar.

De tablets zullen waarschijnlijk in december verkrijgbaar zijn in Japan. Wat de Galapagos van Sharp gaat kosten is nog niet bekend. Daarnaast is het nog onbekend of de tablets buiten Japan verkocht zullen worden.