1 min Devices

OCZ introduceert de Onyx 2 SSD’s

Hardwarefabrikant OCZ, vooral bekend van haar werkgeheugen, komt met een nieuwe serie SSD’s: de Onyx 2. Deze nieuwe SSD’s zijn voorzien van een SandForce-controller en hebben MLC-geheugen aan boord. Net als de originele Onyx is de Onyx 2-serie bedoeld voor de gemiddelde gebruiker.

De nieuwe serie bestaat vooralsnog uit 2,5" SSD’s met twee geheugen-capaciteiten: een 120GB en een 240GB variant. Of er ook Onyx 2’s met een lagere capaciteit komen is nog niet bekend.
De multi-level cell NAND Flash geheugen-chips worden aangestuurd door de SandForce SF-1200-controller die een maximum leessnelheid van 275 MB/s kunnen verzorgen. De schrijfsnelheid is ook een respectabele 265 MB/s. De Onyx 2 SSD’s kunnen 10.000 IOPS halen bij 4k schrijfprestaties.

OCZ introduceert de Onyx 2 SSD’s
OCZ’s nieuwe aanwinsten zijn voornamelijk bedoeld voor laptops, netbooks en mid-end-computers. De prijs van deze nieuwe drives zouden, aldus OCZ, relatief laag zijn, net als bij de eerste versie van de Onyx. De 120GB-variant gaat ongeveer 190 euro kosten en de twee keer zo grote, 240GB-versie, gaat waarschijnlijk 440 euro kosten. De Onyx 2’s zouden in oktober beschikbaar moeten zijn.

Bron:TCmagazine