1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mocht je een partner hebben die een heel ander werkschema heeft dan jezelf, dan zal het wakker worden door de wekker die niet voor jezelf bedoeld is geen vreemd scenario voor je zijn. Lark introduceert voor deze gevallen de Lark Up, een stil alarm dat samenwerkt met de iPhone.

De Lark Up is een systeem dat gebruikers op een stille en natuurlijke manier uit de slaap kan halen. Voor het gebruik is een iPhone met een speciale App nodig waarin de tijd kan worden ingesteld, plus een armband. De armband bevat een bluetooth-zender en een vibratiemotortje dat kan gaan trillen wanneer de gebruiker wakker dient te worden. Geen oorverdovend gepiep meer dus, dankzij de Lark Up.

Als laatste wordt overigens ook nog een docking-station meegeleverd waardoor de iPhone in een wekker getransformeerd wordt en voorzien wordt van een verse acculading.

In een onderzoek van slaapexperts van de Amerikaanse Universiteit Harvard is duidelijk geworden dat de slaapkwaliteit van de testpersonen duidelijk verbeterde. Naast de geluidsloze manier van wakker worden lijkt de techniek ook voor een prettigere manier van wakker worden garant te staan.

De armband is inmiddels te pre-orderen voor 99 dollar.