Google zou Chrome OS, het eigen besturingssysteem, nog dit jaar uit willen brengen, mogelijk al in november. Op het moment worden de verschillende Release Candidates intern getest.

Chrome OS is een besturingssysteem dat is opgebouwd rondom Google’s Chrome-internetbrowser. Uit bugreports op de Google Code-site blijkt dat Chrome OS sinds een paar dagen aanbeland is in de Release Candidate-fase. De meest recentelijke build van het systeem is 0.9.78.1, waarmee Google ook wel erg dichtbij het magische nummer ‘1’ komt.

Op de Google Code-site wordt ook een aantal keer verwezen naar 11 november, wat mogelijk de datum van lancering zal worden. Het zou ook kunnen dat de ontwikkeling aan het OS op die datum wordt bevroren om dan vervolgens een week later uit te brengen, precies een jaar na de aankondiging van het systeem.

Een andere aanwijzing waaruit blijkt dat Google in de laatste fase van de ontwikkeling van het systeem is, zijn de onderdelen die nu nog ontwikkeld worden. Het gaat dan om screensavers, login-schermen en highlight-kleuren. Het gaat hier allemaal om User Interface-elementen, welke normaal gezien als laatste aan de beurt komen tijdens de ontwikkeling.

Google laat als laatste nog een statement achter tegenover TechCrunch:
“We are very happy with the progress of Google Chrome OS and expect devices will be available later this year. We’ll have more details to share at launch.”