Windows 7 viert vandaag zijn eenjarig jubileum. Het besturingssysteem van Microsft werd vorig gelanceerd en is nu al binnen een jaar tijd 240 miljoen keer verkocht. Hierdoor is de software het snelst verkopende besturingssysteem ooit.

Wereldwijd is Windows 7 nu z’n 240 miljoen keer verkocht en in Nederland ligt het aantal op 3 miljoen keer. Volgens het bedrijf Net Applications is Windows 7 momenteel het meest gebruikte besturingssysteem wereldwijd na Windows XP, met een marktaandeel van 17,10 procent aan het eind van september 2010. Daarnaast is Windows 7 qua aantallen Windows Vista al gepasseerd in juli 2010.

Microsoft heeft ook aangekondigd dat het einde van Windows XP nabij is. Vanaf vandaag zal Microsoft niet langer het besturingssysteem leveren aan pc-fabrikanten.

Ralf Becks van Microsoft Nederland vertelt dat het succes van Windows 7 mede te danken is aan de testperiode. Het besturingssysteem werd voor de lancering uitgebreid getest door acht miljoen mensen.

Microsoft heeft de opvolger van Windows 7 al aangekondigd, namelijk Windows 8. Het besturingssysteem zal vermoedelijk pas over twee jaar geïntroduceerd worden. Al verwacht men wel dat Microsoft opnieuw in een vroeg stadium alpha, bèta en release candidates gaat verspreiden.