1 min

Microsoft heeft sinds de introductie van Windows 7 in oktober 2009 ruim 600 miljoen exemplaren van het besturingssysteem verkocht. Dat betekent dat 39 procent van alle pc’s wereldwijd op de nieuwste versie van het besturingssysteem draait.

Dat stelt Steve Guggenheim, vicepresident van de OEM-afdeling bij Microsoft, tijdens een presentatie op de Taiwanese technologiebeurs Computex. Een jaar na de lancering slaagde Microsoft erin om 240 miljoen exemplaren van Windows 7 te verkopen. Het computer- en softwarebedrijf meldde in februari al dat het wereldwijd 525 miljoen licenties van het besturingssysteem had verkocht.

Guggenheim ging tevens dieper in op Windows 8, de nieuwste versie van het besturingssysteem dat naar verluidt in oktober op de markt zal komen. Volgens Guggenheim zal Windows 8 "de grootste lancering in de geschiedenis van Microsoft" beleven. Daarnaast zal de lancering vergezeld gaan met een verbeterde functionaliteit en nieuwe software en diensten, van Microsofts clouddienst Azure tot Office 15, Xbox games, Skype en Bing.

Om ervoor te zorgen dat consumenten hun aankoop niet uitstellen, heeft Microsoft een speciale actie op touw gezet. Iedereen die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 een computer koopt met Windows 7, kan voor slechts 14,99 dollar een upgrade kopen naar Windows 8. Het softwarebedrijf bevestigde vorige week de plannen voor deze actie. De Windows 8 Release Preview is sinds 31 mei te downloaden.