1 min

Tags in dit artikel

,

Nadat al een tijdje de geruchten gaan over een nieuwe smartphone van Acer, is deze nu toch eindelijk aangekondigd door Acer zelf. Het toestel was een tijdje geleden al te vinden op een Russische weblog.

Het toestel beschikt over een 800MHz Qualcomm 7230-processor, ook krijgt het toestel een 5-megapixel camera met zich mee die 720p ondersteunt. Ook Wi-Fi, Bluetooth en HSDPA zijn ze niet vergeten bij Acer. In Rusland heeft iemand het toestel al in handen gekregen, en die persoon heeft er ook een review over geschreven.

Het toestel zal Android 2.2 als besturingssysteem gebruiken, toch heeft Acer een gebruiksvriendelijkere skin over Android 2.2 geplaatst die ook wel Breeze UI wordt genoemd. Ook is het toestel voorzien van een speciale applicatie, deze is bedoeld om Facebook en Twitter te combineren en te kunnen gebruiken in een feed. Deze applicatie krijgt de naam SocialJogger.

De Acer Liquid Metal zal in Europa vanaf december te verkrijgen zijn, de adviesprijs van dit toestel is 320 euro, of het toestel ook in Nederland aangeboden zal worden is niet bekend.